ABBYY FineReader installeren en starten

Download

ABBYY FineReader installeren op een zelfstandige computer

1. Dubbelklik op het bestand Setup.exe op de installatieschijf of andere distributiemedia.
  2. Volgens de instructies van de activeringswizard.

ABBYY FineReader 12 in een LAN implementeren

ABBYY FineReader 12 kan in een LAN worden geïnstalleerd en gebruikt. De geautomatiseerde installatiemethoden zorgen voor snelheid en flexibiliteit bij de installatie van ABBYY FineReader 12 Corporate Edition in een LAN, omdat u het programma niet handmatig op elk individueel werkstation hoeft te installeren.

De installatie bestaat uit twee fasen. Eerst wordt het programma op de server geïnstalleerd. Vanaf de server kan het programma op de werkstations worden geïnstalleerd via een van de volgende methoden:

• Active Directory
  • Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM)
  • vanaf de opdrachtregel
  • handmatig in interactieve modus

Raadpleeg de Systeembeheerdersgids voor meer informatie over het installeren van ABBYY FineReader op werkstations, het gebruik van Licentiebeheer en het werken met het programma op een lokaal netwerk.

Download de systeembeheerdershandleiding (PDF)

ABBYY FineReader starten

ABBYY FineReader 12 starten:

• Klik op de taakbalk op de knop Starten, klik op Alle Programma'ss en klik dan op ABBYY FineReader 12 (ABBYY FineReader 12 Corporate).

Tip: In Microsoft Windows 8 drukt u op WIN + Q en typt u "ABBYY FineReader" in het zoekveld.

• Klik in een Microsoft Office-toepassing op de knop ABBYY FineReader op het tabblad FineReader 12 op het lint.
  • Klik met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand in Windows Verkenner en klik dan op ABBYY FineReader 12 > Openen in ABBYY FineReader 12 in het snelmenu.

Instellingen van een oudere versie ABBYY FineReader gebruiken

Met ABBYY FineReader 12 kunt u woordenboeken en programma-instellingen importeren vanuit bestanden die zijn gemaakt met eerdere versies van het programma.

U kunt gebruikerswoordenboeken die met ABBYY FineReader 9.0, 10 of 11 zijn gemaakt als volgt importeren:

1. Start ABBYY FineReader 12.
  2. In het menu Extra kiest u Woordenboeken bekijken…
  3. In het dialoogvenster Gebruikerswoordenboeken selecteert u het woordenboek waaraan u woorden uit een ouder woordenboek wilt toevoegen en klikt u op de knop Beeld….
  4. In het dialoogvenster dat nu wordt geopend, klikt u op de knop Importeren…. Specificeer vervolgens het pad naar het oudere woordenboek.
  5. Selecteer het gewenste woordenboek en klik op Openen.

Zie "Wat is een FineReader-document?" voor meer informatie over het importeren van bestanden met de instellingen van FineReader-documenten.

Systeemvereisten

1. 1 GHz of sneller 32-bits (x86) of 64-bits (x64) processor
  2. Microsoft® Windows® 8, Microsoft® Windows® 7, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows Server 2008 R2, Microsoft Windows Server 2003 of Microsoft Windows XP

Het besturingssysteem moet de taal ondersteunen die u selecteert voor de gebruikersinterface.

1. 1024 MB RAM

In systemen met meerdere processoren is 512 MB extra RAM per extra processor vereist.

1. 700 MB beschikbare schijfruimte voor installatie en nog eens 700 MB voor programma-uitvoering
  2. Videokaart en monitor met een resolutie van ten minste 1024x768
  3. Toetsenbord en muis of een ander aanwijsapparaat

Opmerking: De bijbehorende Microsoft Office-toepassing moet op uw systeem geïnstalleerd zijn om PDF-bestanden of beelden uit Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Outlook te kunnen openen.