Installera och starta ABBYY FineReader

Download

Installera ABBYY FineReader på en fristående dator

1. Dubbelklicka på filen Setup.exe som finns på installationsskivan eller annat distributionsmedium.
  2. Följ anvisningarna i Aktiveringsguiden.

Installera ABBYY FineReader 12 i ett LAN

ABBYY FineReader 12 kan installeras och användas i ett lokalt nätverk (LAN). De automatiska installationsmetoderna ger dig snabbhet och flexibilitet när du installerar ABBYY FineReader 12 Corporate Edition i ett lokalt nätverk, eftersom du inte behöver installera programmet manuellt på varje dator i nätverket.

Programinstallationen omfattar två steg. Först installeras programmet på servern. Programmet kan sedan installeras från servern med någon av följande fyra metoder:

• Active Directory
  • Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM)
  • från kommandoraden
  • manuellt i interaktivt läge

För mer information om att installera ABBYY FineReader på arbetsstationer, arbeta med License Manager och arbeta med programmet i ett lokalt nätverk, se systemadministratörens handbok.

Hämta Systemadministratörens handbok (PDF)

Starta ABBYY FineReader

Så här startar du ABBYY FineReader 12:

• aktivitetsfältet klickar du på Start-knappen, Alla program och sedan på ABBYY FineReader 12 (ABBYY FineReader 12 Corporate).

Tips! I Microsoft Windows 8 - tryck ner WIN + Q och skriv "ABBYY FineReader" i sökrutan.

• I Microsoft Office-program klickar du på knappen ABBYY FineReader på fliken FineReader 12 i menyfliksområdet.
  • Högerklicka på en bildfil i Windows Explorer och klicka sedan på ABBYY FineReader 12 > Öppna i ABBYY FineReader 12 i snabbmenyn.

Så här använder du inställningar från äldre versioner av ABBYY FineReader

ABBYY FineReader 12 låter dig importerade användarordlistor och programinställningar från filer som skapats av tidigare versioner av programmet.

Om du vill importera användarordlistor som skapats i ABBYY FineReader 9.0, 10 eller 11 ska du:

1. Starta ABBYY FineReader 12.
  2. På menyn Verktyg klickar du på Visa ordlistor….
  3. I dialogrutan Egna ordlistor ska du välja ordlistan till vilken du vill lägga till ord från en äldre ordlista och sedan klicka på Visa… Visa ...
  4. I den dialogruta som visas klickar du på knappen Importera… och  anger sedan sökvägen till den gamla användarordlistan.
  5. Välj önskad ordlista och klicka på Öppna.

Om du vill ta reda på hur man importerar filer med dokumentinställningar i FineReader ska du läsa "Vad är ett FineReader-dokument?"

Systemkrav

1. 32 bitars (x86) eller 64 bitars (x64) processor med en hastighet på minst 1 GHz
  2. Microsoft® Windows® 8, Microsoft® Windows® 7, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows Server 2008 R2, Microsoft Windows Server 2003 eller Microsoft Windows XP

Operativsystemet måste stödja det språk du väljer till användargränssnittet.

1. 1024 MB RAM

Ytterligare 512 MB RAM krävs för varje extra processor i ett flerprocessorsystem.

1. 700 MB ledigt hårddiskutrymme för installation och ytterligare 700 MB för programanvändning
  2. Grafikkort och bildskärm som stöder en upplösning på minst 1024×768
  3. Tangentbord och mus eller annat pekdon

Obs! Du kan endast öppna PDF-filer eller bilder från Microsoft Word, Microsoft Excel, och Microsoft Outlook om motsvarande Microsoft Office-program finns installerat på ditt system.