Een afbeelding of PDF-document openen

Download

Met ABBYY FineReader 12 kunt u PDF-bestanden en afbeeldingbestanden met een ondersteunde indeling openen.

Volg de volgende stappen om een PDF-bestand of een afbeeldingbestand te openen:

1. Klik op de knop Openen op de hoofdwerkbalk of klik op PDF-bestand of afbeelding openen… in het menu Bestand.
  2. Selecteer een of meer bestanden in het dialoogvenster dat verschijnt.
  3. Als u een bestand met meerdere pagina's selecteert, kunt u het paginabereik dat u wilt openen opgeven.
  4. Schakel de optie Automatisch pagina's verwerken nadat ze zijn toegevoegd in als u afbeeldingen automatisch wilt voorbewerken.

Tip: In het dialoogvenster Opties kunt u aangeven hoe u de afbeeldingen wilt voorbewerken: welke fouten moeten worden hersteld, of het document moet worden geanalyseerd, etc. Om het dialoogvenster Opties te openen, klikt u op de knop Opties…. Ga voor mee informatie naar Opties voor het scannen en openen."

Opmerking: Als een FineReader-document is geopend terwijl u nieuwe pagina-afbeeldingen of documenten toevoegt, worden de nieuwe pagina's aan het einde van dit document toegevoegd. Als er geen FineReader-document is geopend, wordt er een nieuw gemaakt met de nieuwe pagina's.

Meer informatie over FineReader-documenten en hun pagina's vindt u in het gedeelte Wat is een FineReader-document?.

Opmerking: Soms is de toegang tot PDF-bestanden beperkt door de auteurs. Het kan dan gaan om wachtwoorden, beperkingen bij het openen van het document en beperkingen bij het kopiëren van de content. Als u een dergelijk bestand wilt openen, kan ABBYY FineReader om een wachtwoord vragen.