Adobe PDF-taken

Download

Met de taken op het tabblad Adobe PDF van het venster Taak kunt u eenvoudig afbeeldingen (zoals gescande documenten, PDF-bestanden en afbeeldingbestanden) converteren naar PDF.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Documenttaal boven in het venster de talen van uw document.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Kleurmodus volledige kleuren of de zwart-witmodus.

Belangrijk! Als het document geconverteerd is naar zwart-wit, kunt u de kleuren niet meer herstellen.

1. Selecteer de gewenste documentopties aan de rechterzijde van het venster:
    • Alleen tekst en illustraties

Alleen de herkende tekst en de illustraties worden opgeslagen. U kunt de tekst geheel doorzoeken en het PDF-bestand heeft een geringe omvang. Het uiterlijk van het resulterende document kan enigszins afwijken van het origineel.

• Tekst boven het paginabeeld

De achtergrond en de illustraties van het originele document blijven bewaard en de herkende tekst wordt tegen deze achtergrond weergegeven. Een PDF-document van dit type neemt meestal meer ruimte in beslag dan wanneer u kiest voor de optie Alleen tekst en illustraties. U kunt in het PDF-document zoekacties op de tekst uitvoeren. Het uiterlijk van het resulterende document kan in bepaalde gevallen enigszins afwijken van het origineel.

• Tekst onder het paginabeeld

De volledige pagina-afbeelding wordt als afbeelding opgeslagen en de herkende tekst wordt eronder geplaatst. Gebruik deze optie als u een volledig doorzoekbaar document wilt maken dat er vrijwel hetzelfde uitziet als het origineel.

• Alleen paginabeeld

De exacte afbeelding van de pagina wordt opgeslagen. Dit type PDF-document is bijna niet van het origineel te onderscheiden, maar u kunt geen zoekacties in het document uitvoeren.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Afbeelding de gewenste kwaliteit van de illustraties.
  2. Selecteer PDF of PDF/A.
  3. Klik op de knop van de gewenste taak:
    • Scannen naar PDF scant een papieren document en converteert het naar PDF
    • Afbeeldingsbestand naar PDF converteert afbeeldingbestanden naar PDF
    • Foto naar PDF converteert foto's van documenten naar PDF

Vervolgens wordt een nieuw PDF-document gemaakt en geopend in een PDF-toepassing.

Belangrijk! Wanneer u start met een ingebouwde taak, worden de op dat moment geselecteerde programmaopties gebruikt. Als u deze opties wilt wijzigen, moet u opnieuw beginnen met de taak.

Tip: Wanneer u herkende tekst opslaat als PDF, kunt u wachtwoorden opgeven om het document te beschermen tegen het openen, afdrukken en bewerken door onbevoegden. Zie PDF-beveiligingsinstellingen voor meer informatie.