Integrering med Microsoft Excel

Download

Tack vare integreringen med Microsoft Excel är det lätt att använda Excel-dokument för att skapa ett PDF-dokument och skicka via e-post direkt från Excel.

Så använder man Excel-dokument för att skapa PDF-dokument

Gör så här för att skapa och spara PDF-dokument:

1. Skapa eller öppna önskat dokument i Microsoft Excel.
  2. I verktygsfältet ABBYY FineReader PDF, klicka på Skapa PDF.
  3. Gör följande i dialogrutan som visas:
    1. Ange namn och katalog för det PDF-dokument som ska skapas.
    2. Välj Öppna dokument om du behöver öppna det dokument som ska skapas i ett PDF-verktyg.
    3. Klicka på Spara.

Vid behov, klicka på Inställningar i ABBYY FineReader PDF verktygsfältet och ange inställningar för PDF-genereringen..

På så sätt sparas PDF-dokumentet i angiven katalog och öppnar det i ett PDF-verktyg om detta alternativ har valts.

Så använder man Excel-dokument för att skapa PDF-dokument och skicka via e-post.

Gör så här för att skapa ett PDF-dokument och skicka via e-post:

1. Skapa eller öppna önskat dokument i Microsoft Excel.
  2. I verktygsfältet ABBYY FineReader PDF, klicka på Skapa PDF och skicka via e-post.

På så sätt bifogas PDF-filen i ett nytt tomt e-postmeddelande.

Vid behov går det att ange särskilda kalkylblad som PDF-filen ska skapas från. För att göra detta, klicka på Inställningar i verktygsfältet ABBYY FineReader PDFoch välj Begär specificering av kalkylblad i dialogrutan som visas. Om detta alternativ väljs kommer en dialogruta att visas där det går att välja kalkylblad varje gång en ny PDF-fil skapas. Det går också att ange andra inställningar för PDF-generering.

PDF-genereringsinställningar för Excel-dokument

Dialogrutan innehåller följande inställningsgrupper:

• Skapa PDF/A
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/A-kompatibelt dokument. Välj önskad PDF/A-typ i rullistan till höger.
  • Skapa PDF/UA
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/UA-kompatibelt dokument. Utseendet i ett sådant dokument kan skilja sig från originaldokumentet.
  • Skydda dokument med lösenord
    Välj detta alternativ om du behöver ange lösenord för att skydda dina PDF-dokument från obehörig visning, utskrift och redigering. Klicka därefter på Inställningar... och ange önskade säkerhetsparametrar i dialogrutan som visas.
  • Tillämpa på följande kalkylblad
    Välj detta alternativ för att endast använda de kalkylblad som angetts för PDF-genereringen: aktiva blad, alla blad eller valt område. Om du vill att dialogrutan där man väljer kalkylblad alltid ska visas när ett PDF-dokument skapas, välj Begär specificering av kalkylblad.