Jämföra dokument

Download

För att jämföra två versioner av ett dokument följer du dessa steg:

1. Starta ABBYY Jämför dokument.
    Se även: Starta ABBYY Jämför dokument.
  2. Öppna dokumenten i ABBYY Jämför dokument. Dokumenten måste vara i något av de stödda formaten.
    För att öppna ett dokument gör du något av följande:
    • Dra och släpp ett dokument till någon av de två displayområdena.
    • Klicka var som helst på ett displayområde och bläddra till filplatsen.
    • Klicka på på verktygsfältet för displayområdet och bläddra till det önskade dokumentet.
    • Klicka på något av displayområdena och klicka sedan på Fil > Öppna dokument....
      Du kan växla mellan displayområden genom att trycka på Ctrl+Tab eller Alt+1/Alt+2.
    • ABBYY Jämför dokument kommer ihåg senast jämförda dokumentpar.
      För att öppna något av de senast jämförda dokumenten väljer du det i rullgardinslistan längst upp i displayområdet.
    • För att öppna ett nyligen jämfört dokumentpar klickar du på Fil > Senaste jämförelserna och väljer ett dokumentpar från listan.
      Du kan också öppna ett nyligen jämfört dokumentpar från fönstret Ny uppgift. Klicka på fliken Jämför och välj sedan ett dokumentpar under Senaste jämförelserna.
  3. Välj språket för dokumenten från listan på fliken Jämför.
  4. Klicka på Jämför i fliken JÄMFÖR på panelen längst till höger eller klicka på kommandot Jämför dokument på menyn Jämför.
    Ett fönster med en förloppsindikator, jämförelsetips och varningar visas.

Efter att dokumenten har jämförts visas en lista med skillnader i fliken Skillnader. Alla skillnader markeras i båda dokument.

Detg år att Spara jämförelseresultaten:

• Som Microsoft Word-fil där skillnaderna visas med funktionen Spåra ändringar.
    Obs: ett sparat dokument är en tolkad version av originaldokumentet, vilket betyder att det kan finnas visuella skillnader och igenkänningsfel. Därför bör ett dokument av denna typ endast användas för att visa skillnaderna.
  • Som PDF-dokument med kommentarer.
  • Som Microsoft Word-tabell med skillnaderna.

För att spara jämförelseresultaten, klicka på knappen i Spara... i fliken Skillnader. Som standards sparas skillnaderna i senast valda filformat. Om du vill spara skillnaderna i ett annat format, välj önskat format i rullgardinslistan bredvid knappen Spara....

Se även: Visa resultat från jämförelser, Spara resultat från jämförelser.