Molnlagring

Download

ABBYY FineReader kan hantera PDF-dokument som lagras på följande molnlagringstjänster: OneDrive, Google Drive och Dropbox.  Molnlagringstjänsten skapar kopior av filerna lokalt på din dator och synkroniserar dem med servern. Därmed kan du arbeta med molnlagrade PDF-dokument på samma sätt som med vanliga dokument.

För att hantera ett molnlagrat PDF-dokument, gör så här:

1. Installera och ställ in din valda molnlagringstjänst:
    • Microsoft OneDrive:
      För mer information om hur du använder OneDrive-tjänsten, se Microsofts officiella webbplats.
    • Google Drive:
      För mer information om hur du använder Google Drive-tjänsten, se Googles officiella webbplats.
    • Dropbox.
      För mer information om hur du använder Dropbox-tjänsten, se Dropbox officiella webbplats.

Efter att du har installerat Dropbox så visas en mapp i Windows Explorer som innehåller alla filer som du har laddat upp till din molnlagring.
  2. I ABBYY FineReader, öppna ditt valda PDF-dokument från den här nya mappen, redigera och spara dokumentet.
    För mer information, se PDF Editor.

Här följer ett exempel på hur du kan arbeta med ett PDF-dokument som lagras på molnlagringstjänsten OneDrive.

Efter att du har installerat din OneDrive-tjänst bör du kunna se följande mapp på din dators hårddisk:

Ikonen kommer att visas i meddelandefältet och dina filer kommer att börja synkroniseras med servern.

Dessa filer kommer att vara märkta med -ikonen . Det tar inte upp någon plats på din hårddisk och kommer att laddas ner när du arbetar med ABBYY FineReader.

1. I ABBYY FineReader, öppna ett dokument från mappen.
    När du har öppnat filen så kommer den att laddas ner till din dator och märkas med -ikonen.
  2. Gör dina ändringar i dokumentet och spara det.
    Därefter kommer den lokala kopian av filen att synkroniseras med kopian som lagras på servern. Filen kommer därefter att märkas med -ikonen.
  3. När filen har laddats upp till OneDrive så kommer den återigen att märkas med -ikonen.

För att markera viktiga filer och alltid ha tillgång till dem, välj Behåll alltid på denna enhet från rullgardinsmenyn för den filen. Detta kommer att märka dessa filer med -ikonen och göra dem tillgängliga även när du är offline.

Obs! Den faktiska användningen av en viss molnlagringstjänst kan skilja sig något från beskrivningen ovan.