Dela efter bokmärken

Download

Med PDF Editor kan du dela ett PDF-dokument genom att använda dokumentets bokmärken. Ett nytt dokument kommer att skapas för varje bokmärke på toppnivå.

Gör så här för att dela ett PDF-dokument efter bokmärken:

1. Använd PDF-Editor för att öppna dokumentet och välj sedan Organisera sidor > Dela dokumentet... i huvudmenyn. Alternativt navigerar du till Organisera sidor fliken och klickar på knappen i verktygsfältet.
  2. I dialogrutan som öppnas:
    1. Ange Delningsmetod > Efter bokmärken (endast första nivån).
    2. Välj filbeteckningsmetod från Filnamn listrutan:
      • Samma som bokmärkets namn Namnger de nya dokumenten enligt bokmärkena. Som standard numreras de nya dokumentnamnen. Ange om numreringen ska hamna före eller efter namnet och specificera antalet siffror i numreringen.

T.ex. kommer parametrarna "Numrering: Efter namn, Antal siffror: 3" att generera följande dokumentnamn: Introduction001.pdf, Chapter_1002.pdf, Chapter_2003.pdf o.s.v., där Introduction, Chapter_1, Chapter_2 är bokmärkenas namn.
        Genom att bocka ur Lägg till numrering kommer numreringen att inaktiveras.
      • Använd Anpassat namn för att ändra dokumentets namn vid behov.  Namnen på alla nya dokument numreras i slutet på filnamnet för att de ska vara unika. Ange om numreringen ska hamna före eller efter namnet och specificera antalet siffror i numreringen.

T.ex. kommer parametrarna "Namn: Document, Numrering: Efter namn, Antal siffror: 3" att generera följande dokumentnamn: Document001.pdf, Document002.pdf, Document003.pdf o.s.v.
        Källdokumentets namn används som standard.
    3. Spara de nya dokumenten i samma mapp som källdokumentet eller ange en annan plats.

Bifogade filer kommer att skickas till en separat mapp som heter Bilagor i samma katalog. Bokmärken bevaras inte i de nya dokumenten.
  3. Klicka på Dela.

När delningen är klar kommer mappen som innehåller de nya dokumenten att öppnas i ett nytt fönster.