Tabellen bewerken

ABBYY FineReader laat u herkende tabellen bewerken in het venster Tekst. De volgende opdrachten zijn beschikbaar:

• Tabelcellen samenvoegen

Selecteer met de muis de tabelcellen die dienen te worden samengevoegd en klik vervolgens op Tabelcellen samenvoegen in het menu Bewerken.

• Tabelcellen opsplitsen

Klik op een tabel die u wilt opsplitsen en klik vervolgens op Tabelcellen opsplitsen in het menu Bewerken.

Belangrijk! Dit commando kan alleen worden toegepast op tabelcellen die eerder zijn samengevoegd.

• Tabelrijen samenvoegen

Selecteer met de muis de tabelrijen die dienen te worden samengevoegd en klik vervolgens op Tabelrijen samenvoegen in het menu Bewerken.

• Inhoud van cel verwijderen

Selecteer de cel of de cellen waarvan u de inhoud wilt verwijderen en druk vervolgens op de knop Verwijderen.

Opmerking: Standaard worden de gereedschappen voor het bewerken van tabellen niet weergegeven op de werkbalk. U kunt deze toevoegen aan de werkbalk in het dialoogvenster Pas de werkbalk en de snelkoppelingen voor het toetsenbord aanpassen (klik op Extra> Aanpassen… om het dialoogvenster te openen).

Ga voor een gedetailleerde uitleg over het toevoegen van knoppen aan werkbalken naar het gedeelte "Werkbalken".

11/2/2018 5:31:20 PM