Teksten controleren en bewerken

Download

Zodra het OCR-proces is voltooid, verschijnt de herkende tekst in het venster Tekst. De tekens waarvan de herkenning onbetrouwbaar is worden gemarkeerd, zodat u OCR-fouten eenvoudig kunt herkennen en corrigeren.

U kunt herkende tekst direct in het venster Tekst bewerken of in het dialoogvenster Verificatie (klik op Extra> Verificatie… om het dialoogvenster te openen). In het dialoogvenster Verificatie kunt u onbetrouwbare woorden controleren, spelfouten corrigeren en nieuwe woorden toevoegen aan het gebruikerswoordenboek.

U kunt met ABBYY FineReader ook de opmaak van de uitvoerdocumenten aanpassen. Om de opmaak van herkende teksten te wijzigen, gebruikt u de knoppen op de hoofdwerkbalk van het venster Tekst of de knoppen in het deelvenster Teksteigenschappen (klik met de rechtermuisknop in het venster Teksten klik vervolgens op Eigenschappen in het snelmenu om het deelvenster weer te geven).

Opmerking: Tijdens het lezen identificeert ABBYY FineReader de stijlen in de tekst. Alle gevonden opmaakstijlen worden weergegeven in het deelvenster Teksteigenschappen. U kunt de stijlen aanpassen om snel de opmaak van de gehele tekst aan te passen. Bij het opslaan van herkende teksten als DOCX, ODT of RTF blijven alle bestaande stijlen behouden.

Zie voor meer informatie: