Tabellen opslaan

Download

Met ABBYY FineReader kunt u tabellen opslaan in de indelingen XLS, XLSX en CSV.

XLS en XLSX

U kunt de tekst als volgt in de XLS- of XLSX-indeling opslaan:

• Klik op het pijltje naast de knop Opslaan op de hoofdwerkbalk en klik vervolgens op Opslaan als Microsoft Excel-werkmap… of Opslaan als Microsoft Excel 97-2003-werkmap… Indien de gewenste indeling niet wordt weergegeven in de lijst, klikt u op In andere indelingen opslaan… en selecteert u de gewenste indeling in de vervolgkeuzelijst Opslaan als type. Klik in het menu Bestand op Document opslaan als en klik vervolgens op Microsoft Excel 97-2003-werkmap.

Tip: Er zijn aanvullende opties voor het opslaan beschikbaar in het dialoogvenster Opties: Selecteer Extra> Opties…, klik op het tabblad Opslaan en vervolgens op het tabblad XLSX.

De volgende opties zijn beschikbaar:

Documentlay-out

Selecteer een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst, afhankelijk van hoe u het document wilt gebruiken:

1. Opgemaakte tekst

Behoudt lettertypen, lettergrootten en paragrafen, maar behoudt niet de exacte posities van objecten en regelafstand. U krijgt hiermee doorlopend links uitgelijnde tekst (teksten afgedrukt in rechts-naar-links-schrift worden rechts uitgelijnd).

Opmerking: Elke verticale tekst wordt horizontaal weergegeven als u deze optie selecteert.

1. Niet-opgemaakte tekst

Deze modus behoudt de tekstopmaak niet.

Tekstinstellingen

• Tekst buiten tabellen negeren

Alleen de tabellen worden opgeslagen; de rest van de tekst wordt genegeerd.

• Numerieke waarden in getallen converteren

Hiermee converteert u getallen naar het gegevenstype "Getal" in het XLS-bestand. Microsoft Excel kan rekenkundige bewerkingen uitvoeren op cellen van dit gegevenstype.

• Kop- en voetregels behouden

Met deze optie blijven kop- en voetregels in het uitvoerdocument bewaard.

• Een apart werkblad voor elke pagina maken (alleen XLSX)

Selecteer deze optie als u pagina's uit het brondocument wilt opslaan als afzonderlijke werkbladen.

Illustratie-instellingen

U kunt illustraties opslaan in XLSX-documenten. Documenten met veel illustraties hebben veel opslagruimte nodig. Om het bestand kleiner te maken, selecteert u de gewenste optie in de vervolgkeuzelijst in de groep Illustratie-instellingen.

Tip:

• Als u meer wilt instellen met betrekking tot de kwaliteit van de illustraties, selecteert u Aangepast… en wijzigt u de instellingen in het dialoogvenster Aangepaste instellingen.
  • Als u geen illustraties wilt behouden in de herkende tekst, schakelt u de optie Illustraties behouden (alleen XLSX) uit.

CSV

U kunt de tekst als volgt in CSV-indeling opslaan:

• Klik in het menu Bestand op Document opslaan als en klik vervolgens op CSV-document. U kunt ook klikken op het pijltje naast de knop Opslaan op de hoofdwerkbalk en klikken op Opslaan als CSV. Indien de gewenste indeling niet wordt weergegeven in de lijst, klikt u op In andere indelingen opslaan… en selecteert u de gewenste indeling in de vervolgkeuzelijst Opslaan als type.

Tip: Er zijn aanvullende opties voor het opslaan beschikbaar in het dialoogvenster Opties: Selecteer Extra > Opties…, klik op het tabblad Opslaan en klik vervolgens op het tabblad CSV.

De opties op dit tabblad zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

Tekstinstellingen

• Tekst buiten tabellen negeren

Alleen de tabellen worden opgeslagen; de rest van de tekst wordt genegeerd.

• Teken voor pagina-einde (#12) invoegen als paginascheiding

De oorspronkelijke pagina-indeling wordt opgeslagen.

• Veldscheidingsteken

Dit is het teken dat in het CSV-bestand als scheidingsteken wordt geplaatst tussen de gegevenskolommen.

Codering

ABBYY FineReader detecteert de codepagina automatisch. Om de codepagina aan te passen, selecteert u de gewenste codepagina in de vervolgkeuzelijst onder Codering.