Snel van start

Download

ABBYY FineReader converteert gescande documenten, PDF-documenten en afbeeldingbestanden (inclusief digitale foto’s) naar bewerkbare bestanden.

U moet de volgende vier stappen doorlopen om een document met ABBYY FineReader te verwerken:

• Zorg dat u een afbeelding van het document heeft
  • Herken dit document
  • Controleer de resultaten
  • Bewaar de resultaten in een indeling naar keuze

Als u telkens dezelfde handelingen uitvoert, kunt u een geautomatiseerde taak gebruiken die de vereiste handelingen uitvoert met slechts één muisklik. Als u documenten met een gecompliceerde opmaak wilt verwerken, kunt u elke stap afzonderlijk aanpassen en uitvoeren.

Ingebouwde geautomatiseerde taken

Als u ABBYY FineReader start, wordt het venster Taak weergegeven met de geautomatiseerde taken voor de meest algemene verwerkingen. Als u het venster Taak niet kunt zien, klikt u op de knop Taak op de hoofdwerkbalk.

1. Klik op een tabblad aan de linkerkant van het venster Taak:
    • Snelstart bevat de meest gebruikte ABBYY FineReader-taken
    • Microsoft Word bevat taken die de conversie van documenten naar Microsoft Word automatiseren
    • Microsoft Excel bevat taken die de conversie van documenten naar Microsoft Excel automatiseren
    • Adobe PDF bevat taken die de conversie van documenten naar PDF automatiseren
    • Overige bevat taken die de conversie van documenten naar overige indelingen automatiseren
    • Mijn taken bevat uw aangepaste taken (alleen ABBYY FineReader Corporate)
  2. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst Documenttaal de talen van uw document.
  3. Selecteer uit de vervolglijst Kleurmodus een kleurmodus:
    • Volledige kleur behoudt de kleuren van het document;
    • Zwart-wit converteert het document naar zwart-wit, waardoor de bestandsomvang kleiner wordt en de bewerking wordt versneld.

Belangrijk! Als het document geconverteerd is naar zwart-wit, kunt u de kleuren niet meer herstellen. Om een kleurendocument te krijgen, scant u een papieren document in kleur of opent u een bestand dat kleurenafbeeldingen bevat.

1. Als u een taak voor Microsoft Word, Microsoft Excel of PDF-taak gaat uitvoeren, stelt u extra documentopties in aan de rechterkant van het venster.
  2. Start de taak door te klikken op de betreffende knop in het venster Taak.

Wanneer u een taak uitvoert, worden daarbij de opties gebruikt die in het dialoogvenster Opties zijn geselecteerd (klik op Extra> Opties… om het dialoogvenster te openen).

Als een taak wordt uitgevoerd, wordt een venster weergegeven met de voortgang, de stappen en meldingen.

Als de taak eenmaal is uitgevoerd, worden de afbeeldingen toegevoegd aan een FineReader-document en worden ze herkend en opgeslagen in de indeling naar keuze. U kunt de gebieden die door het programma zijn gedetecteerd aanpassen, de herkende tekst verifiëren en de resultaten opslaan in een andere ondersteunde indeling.

Stappen van documentconversie

Elke verwerkingsstap kunt u instellen en starten vanuit het hoofdvenster van ABBYY FineReader.

1. Selecteer de documenttalen in de vervolgkeuzelijst Documenttaal in de hoofdwerkbalk.
  2. Scan pagina's of open pagina-afbeeldingen.

Opmerking: Standaard analyseert en herkent ABBYY FineReader gescande of geopende pagina's automatisch. U kunt deze standaardinstelling aanpassen op het tabblad Scannen/Openen van het dialoogvenster Opties (klik op Extra > Opties… om het dialoogvenster te openen).

1. Bekijk in het venster Afbeelding de gedetecteerde gebieden en voer de noodzakelijke aanpassingen uit.
  2. Als u een gebied hebt aangepast, klikt u op Lezen op de hoofdwerkbalk om ze opnieuw te herkennen.
  3. Bekijk in het venster Tekst de resultaten van de herkenning en voer de noodzakelijke aanpassingen uit.
  4. Klik op de pijl rechts van de knop Opslaan op de hoofdwerkbalk en selecteer een opslagindeling. U kunt ook opslaan via het menu Bestand.

Zie ook: