Genkendelse af tekst skrevet med en gotisk skrift

Download

ABBYY FineReader kan hjælpe dig med at genkende historiske dokumenter og bøger, der er skrevet med en gotisk skrifttype på engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk og lettisk. Arbejde med sådanne dokumenter er forskelligt i flere henseender, som beskrevet nedenfor.

Sprog til genkendelse af gotisk skrift

For at genkende tekst skrevet med gotisk skrifttype bruger programmet følgende 6 sprog:

1. Oldengelsk.
  2. Oldfransk.
  3. Oldtysk.
  4. Olditaliensk.
  5. Oldspansk.
  6. Lettisk (Gotisk).

Understøttede gotiske skrifttyper

Du skal muligvis installere yderligere Windows-skrifttyper for at få vist teksten med en gotisk skrifttype i genkendelsesresultaterne.

ABBYY FineReader understøtter følgende gotiske skrifttyper:

1. Textur/Textualis — gotisk skrifttype.
  2. Fraktur — gotisk skrifttype med kantede streger.
  3. Schwabacher — "brudt" skrifttype med afrundede streger i nogle bogstaver.

Hvis der ikke er installeret nogen gotiske skrifttyper, vises genkendelsesresultaterne i enten Arial, Times eller Courier.

Instruktioner til genkendelse af tekst skrevet med gotisk skrift

For at genkende et dokument, der indeholder en gotisk skrifttype, skal du gøre følgende:

1. I OCR Editor-vinduet skal du vælge Flere sprog... fra rullelisten Sprog på hovedværktøjslinjen. I dialogboksen Sprogredigering, der åbnes, skal du vælge indstillingen Angiv OCR-sprog manuelt og specificere det relevante sprog fra listen. Klik derefter på OK.

Valg af flere genkendelsessprog på samme tid (f.eks. engelsk og oldengelsk eller tysk og oldtysk) kan have negativ indflydelse på genkendelsesresultaterne. For at undgå dette bør man kun specificere det sprog, der skal bruges til at genkende den gotiske tekst.
    Se Start af OCR Editor for at få flere oplysninger om, hvordan OCR Editor startes.
  2. Scan eller åbn billederne.
    Se Indhentning af dokumenterfor mere information.
  3. Klik på -knappen på hovedværktøjslinjen.

Genkendelsesresultaterne vises i Tekstvinduet.

Genkendelsesresultater vises i en gotisk skrifttype, hvis kildedokumentet blev skrevet med en-understøttet skrifttype, der er installeret på din maskine. Ellers bruges enten Arial, Times eller Courier.

Skift om nødvendigt skrifttypen på resultaterne:

1. Vælg den relevante tekst.
  2. Klik Egenskaber i kontekstmenuen for den tekst.
  3. På panelet Egenskaber for tekst skal du vælge den korrekte skrifttype fra listen.

Dokumentteksten vises i den angivne skrifttype.