Licenties beheren

ABBYY FineReader 14 License Manager is een speciale toepassing die wordt meegeleverd met ABBYY FineReader 14 en bedoeld is om ABBYY FineReader-licenties te beheren. De toepassing wordt geïnstalleerd op het licentiebeheerstation als ABBYY FineReader 14 wordt geïmplementeerd in een LAN (zie License Server en License Manager installeren voor meer informatie).

Licenties configureren met ABBYY FineReader 14 License Manager:

1. Voeg uw licenties toe aan ABBYY FineReader 14 License Manager.
    Een ABBYY FineReader 14-licentie (of licentiegroep) heeft een uniek serienummer ter identificatie. Als u een licentie wilt activeren en wilt toevoegen aan ABBYY FineReader 14 License Manager, moet u het serienummer activeren.
  2. Maak licentiepools en voeg de nodige licenties toe aan de pools.
    Een licentiepool is een aantal licenties of serienummers van gelijke waarde. Licentiepools maken het werken met licenties gemakkelijker. U kunt bijvoorbeeld een licentie toevoegen aan een pool en deze pool reserveren voor bepaalde werkstations, in plaats van steeds afzonderlijke licenties te reserveren.
  3. Reserveer de pools en licenties voor de juiste werkstations.
    Voordat u ABBYY FineReader 14 op de werkstations installeert, moet u de licenties over de werkstations verdelen, dat wil zeggen ze reserveren voor de juiste werkstations met behulp van ABBYY FineReader 14 License Manager. Als een licentie eenmaal is gereserveerd voor een werkstation, kan alleen dat werkstation de licentie gebruiken.

Belangrijk! Reserveer licenties en pools voordat u met de installatie van ABBYY FineReader 14 op de werkstations begint. Als u een werkstation wel of niet wilt binden nadat ABBYY FineReader erop is geïnstalleerd, moet u het programma van het werkstation verwijderen. Als u een werkpleklicentie van het ene werkstation naar het andere wilt verplaatsen nadat ABBYY FineReader is geïnstalleerd, moet u de licentie deactiveren. Het aantal toegestane deactiveringen is beperkt.

Zie het Help-bestand van ABBYY FineReader 14 License Manager voor meer informatie over licentietypen en werken met ABBYY FineReader 14 License Manager.