Hoe kan ik de computer die License Server host een andere naam geven of License Server naar een andere computer verplaatsen?

Als u ABBYY FineReader in een LAN heeft geïmplementeerd en daarna de naam van de computer die License Server host, hebt aangepast of als er een onverwachte fout is opgetreden op de License Server-computer, doet u het volgende:

1. Verwijder License Server van de computer waarop het is geïnstalleerd.
    Opmerking: Als deze computer niet toegankelijk is, gaat u naar stap 2.
    1. Ga naar Start>Control Panel (Configuratiescherm) en selecteer Programs and Features (Programma's en onderdelen).
    2. Selecteer ABBYY FineReader 14 License Server in de lijst met geïnstalleerde programma's en klik vervolgens op Remove (Verwijderen).
  2. Installeer License Server op een andere computer, bijvoorbeeld \\NewServer.
  3. Op alle computers waarop License Manager is geïnstalleerd, past u de parameter
    [Licensing]
    NetworkServerName=<COMPUTER NAME> aan in het bestand
    %Program Files%\ABBYY FineReader 14 License Server\LicenseManager.ini of voegt u die toe
    Met deze parameter kunt u de naam van de server opgeven waar License Manager toegang toe moet krijgen. Geef bijvoorbeeld
    [Licensing]
    NetworkServerName=MyComputerName op
    Belangrijk! De wijzigingen treden pas in werking na een herstart van ABBYY FineReader 14 Licensing Service.
  4. Voeg uw licenties toe en activeer ze in ABBYY FineReader 14 License Manager. Zie het Help-bestand van ABBYY FineReader License Manager voor meer informatie.
  5. Ga in het beheerinstallatiepunt naar de ABBYY FineReader 14-map en maak daar een bestand Licensing.ini.
    Het pad naar de beheerinstallatiemap is eerder opgegeven bij het maken van een beheerinstallatiepunt. Zie Een beheerinstallatiepunt maken voor meer informatie.
  6. Voeg de parameter NetworkServerName toe aan de sectie [Licensing] in het bestand Licensing.ini dat u hebt gemaakt. Deze parameter geeft de naam van de server aan, bijvoorbeeld
    [Licensing]
    NetworkServerName=MyComputerName
  7. Installeer ABBYY FineReader opnieuw op een werkstation.
    Zie ABBYY FineReader 14 op werkstations installeren voor details.
  8. Er wordt een bestand met de naam <COMPUTERNAAM>.ABBYY.LicServer gemaakt. <COMPUTERNAAM> is de waarde van de parameter NetworkServerName. Bijvoorbeeld: NaamMijnComputer.ABBYY.LicServer.
    Kopieer het bestand <COMPUTERNAAM>.ABBYY.LicServer naar de overige werkstations. U vindt het bestand in:
    %programdata%\ABBYY\FineReader\14.00\Licenses als u met Windows 7 of later werkt.