Колективна робота в мережі

У програмі передбачено можливість для колективної роботи в мережі. ABBYY FineReader дозволяє використовувати одні й ті самі мови користувача і підключені до них словники користувача декільком користувачам одночасно.

Як зробити мови користувача і підключені до них словники загальнодоступними:

  1. Створіть або відкрийте документ FineReader і налаштуйте для нього параметри сканування та розпізнавання.
  2. Перш ніж створити мову користувача, вкажіть папку зберігання словників користувача. Це має бути папка, доступна всім користувачам у мережі.

Примітка. Стандартно файли словників користувача зберігаються в папці %Userprofile%\AppData\Roaming\ABBYY\FineReader\12.00\UserDictionaries.

(в операційних системах Microsoft XP — у папці %Userprofile%\Application Data\ABBYY\FineReader\12.00\UserDictionaries).

Як вказати папку зберігання словників користувача:

  1. На закладці Додаткові діалогу Налаштування (меню Сервіс>Налаштування…) натисніть кнопку Словники користувача….
  2. У діалозі, що відкрився, натисніть кнопку Огляд… і вкажіть потрібну папку.
  3. Збережіть еталони і мови користувача в файл (*.fbt):
    1. Відкрийте діалог Налаштування (меню Сервіс>Налаштування…) на закладці Розпізнати.
    2. У групі Еталони та мови користувача натисніть кнопку Зберегти у файл….
    3. У діалозі, що відкрився, вкажіть ім’я та папку зберігання файла. Це має бути папка, доступна всім користувачам у мережі.
  4. Щоб декілька користувачів могли працювати зі створеними мовами користувача і підключеними до них словниками користувача, кожен користувач, створюючи новий документ FineReader, повинен завантажити файл еталонів і мов із раніше збереженого FBT-файлу та вказати шлях до папки зберігання словників користувача.

Увага! Кожен користувач повинен мати права на читання і запис для папки, в якій зберігаються мови користувача та словники користувача.

Список доступних мов користувача та їхні параметри ви можете подивитися у діалозі Редактор мов у групі Визначені користувачем мови (меню Сервіс>Редактор мов…).

Під час спільного використання мови користувача доступні в режимі «читання», тобто ви не можете змінити параметри вже наявної мови користувача. При цьому ви можете редагувати словник мови користувача.

У момент редагування словника одним користувачем для інших користувачів цей словник доступний у режимі «читання», тобто словник використовується програмою для розпізнавання і перевірки, але додавати чи видаляти слова з нього не можна.

Зміни, внесені одним користувачем, стають доступними всім, хто працює з папкою, в якій зберігаються мови та словники користувача. Для того щоб зміни у словнику, зроблені іншим користувачем, набули чинності, перезапустіть програму ABBYY FineReader.

1/14/2020 5:26:22 PM


Please leave your feedback about this article