Aktivering av ABBYY Screenshot Reader

När du har installerat ABBYY Screenshot Reader ska du aktivera programmet innan du kan köra det i fullständigt läge. I begränsat läge är vissa funktioner inte tillgängliga. De funktioner som inte är tillgängliga kan variera från version till version och från land till land.

Med den integrerade aktiveringsguiden får du hjälp att aktivera programmet på några minuter. Aktiveringsguiden hjälper dig att skicka data som krävs för att aktivera din utgåva till ABBYY, och du får en aktiveringskod i retur.

Så här aktiverar du ABBYY Screenshot Reader:

1. Gå till menyn Hjälp och välj Aktivera....
  2. Följ anvisningarna i aktiveringsguiden.

När du väljer att aktivera programmet via telefon eller e-post måste du ange aktiveringskoden eller ange sökvägen till aktiveringsfilen i motsvarande dialogruta i aktiveringsguiden.

När du har aktiverat programmet kan du köra ABBYY Screenshot Reader på datorn i fullständigt läge.

Mer om aktiveringsmetoder:

• Via Internet
  • Aktiveringen genomförs automatiskt och går mycket snabbt. Den här aktiveringsmetoden kräver en aktiv anslutning till Internet.

• Via e-post
  • Aktiveringsguiden skapar ett e-postmeddelande med aktiveringen. Skicka det här meddelandet till den angivna adressen. Ändra ingenting i e-postmeddelandet. Som svar får du ett e-postmeddelande med en bifogad fil. Spara den här filen på hårddisken. Klicka på Nästa> i aktiveringsguiden och sedan på Bläddra... och ange sökvägen till filen.

• På webbplatsen
  • Aktiveringsguiden visar adressen till aktiveringswebbplatsen, samt serienummer och Product ID för ditt exemplar av ABBYY Screenshot Reader (dessa kan kopieras till Urklipp). Bläddra till den angivna webbplatsen i din webbläsare och ange ditt serienummer och Product ID i motsvarande fält. Du får en fil. Spara den här filen på hårddisken. Klicka på Nästa> i aktiveringsguiden och sedan på Bläddra... och ange sökvägen till filen.

Aktiveringsguiden i ABBYY Screenshot Reader genererar en unik parameter med ett produkt-ID. Parametern genereras av datorns konfigurationsdata vid tidpunkten för aktiveringen. Parametern innehåller inte några personuppgifter eller information om datormodell, installerad programvara, användarinställningar eller lagrade data. Utöver produkt-ID överförs också serienumret, produktnamnet, produktversionen och gränssnittsspråket i ABBYY Screenshot Reader till servern under aktiveringen. Denna information krävs för att välja rätt språk och innehåll i meddelandet om resultatet av aktiveringen. Informationen används inte i något annat syfte.

Du kan installera om ditt exemplar av ABBYY Screenshot Reader så många gånger du vill på den dator som programmet har aktiverats på utan att du behöver aktivera programmet på nytt. Aktiveringsguiden för ABBYY Screenshot Reader identifierar och accepterar ändringar av datorns konfiguration. Vid mindre uppgraderingar krävs ingen ny aktivering. Om du gör stora uppgraderingar av systemet (till exempel formaterar hårddisken eller installerar om operativsystemet) kan du behöva skaffa en ny aktiveringskod.