ABBYY Screenshot Reader Activeren

Nadat u ABBYY Screenshot Reader hebt geïnstalleerd, dient u het programma te activeren om het in de volledige modus te kunnen uitvoeren. In de beperkte modus zijn bepaalde functies niet beschikbaar. Welke functies worden uitgeschakeld, is mede afhankelijk van de softwareversie en de regio.

Met de ingebouwde Activeringswizard kunt u het programma binnen enkele minuten activeren. De wizard helpt u bij het verzenden van de informatie die vereist is om uw exemplaar van ABBYY te activeren. Vervolgens ontvangt u een activeringscode.

U activeert ABBYY Screenshot Reader als volgt:

1. Klik in het menu Help op Activeren....
  2. Follow the instructions of the Activation Wizard.

Wanneer u het product per telefoon, fax of e-mail wilt activeren, moet u in het desbetreffende dialoogvenster van de Activeringswizard uw activeringscode invoeren of het pad naar het activeringsbestand opgeven.

Nadat u uw exemplaar hebt geactiveerd, kan ABBYY Screenshot Reader op deze computer in de volledige modus worden uitgevoerd.

Meer informatie over de activeringsmethoden:

• Via the Internet
  • De activering wordt automatisch uitgevoerd en kost erg weinig tijd. Deze activeringsmethode vereist een actieve internetverbinding.

• Per e-mail
  • De activeringswizard zal automatisch een activeringse-mail aanmaken. Verstuur dit bericht naar het opgegeven adres. Laat de e-mail ongewijzigd. Als antwoord ontvangt u een e-mail met een bestand in een bijlage. Sla dit bestand op op de harde schijf. Klik in de activeringswizard op Volgende> en klik dan op Browse... en geef het pad naar het bestand op.

• Op de website
  • De activeringswizard toont het adres van de activeringswebsite en het serienummer en de Product-ID van uw exemplaar van ABBYY Screenshot Reader (deze kunnen naar het Klembord gekopieerd worden). Ga in uw browser naar de aangegeven website en voer uw serienummer en Product-ID in in de overeenkomstige velden. U ontvangt een bestand. Sla dit bestand op op de harde schijf. Klik in de activeringswizard op Volgende> en klik dan op Browse... en geef het pad naar het bestand op.

De activeringswizard van ABBYY Screenshot Reader creëert een unieke parameter voor de Product-ID. Deze parameter wordt gecreëerd op basis van de computerconfiguratie op het ogenblik van de activering. In deze parameter wordt geen persoonlijke informatie opgenomen noch informatie over het computermodel of de geïnstalleerde software, de gebruikersinstellingen of opgeslagen gegevens. Naast de Product-ID worden tijdens de activering het serienummer, de productnaam en -versie, en de interfacetaal voor ABBYY Screenshot Reader naar de server verzonden. Deze informatie is nodig om de gepaste taal en inhoud te selecteren voor de activeringsmelding, en zal niet voor andere doelen worden gebruikt.

Nadat ABBYY Screenshot Reader is geactiveerd, kunt u het programma zo vaak als u wilt opnieuw installeren op de computer waarop het programma geactiveerd is. De activeringswizard van ABBYY Screenshot Reader detecteert automatisch wijzigingen in de configuratie van uw computer en zal normaal gesproken niet opnieuw om activering vragen. Voor kleinere upgrades hoeft u de software niet opnieuw te activeren. Indien u echter ingrijpende systeemwijzigingen doorvoert, zoals het formatteren van de harde schijf of het opnieuw installeren van het besturingssysteem, dan dient u mogelijk een nieuwe activeringscode aan te vragen.