Om een afbeelding te converteren naar bewerkbare tekst, moet u de volgende vier stappen doorlopen:

1. Start ABBYY FineReader 12 Sprint.
  2. Klik in het startscherm op een van de twee knoppen, afhankelijk van de manier waarop u de afbeeldingen wilt ophalen:
    • klik op Document scannen… als u een papieren document wilt scannen
    • klik op Afbeelding of PDF openen… als u een afbeelding of PDF-bestand wilt openen
  3. In het paneel INSTELLINGEN EXPORTEREN selecteert u de taal van uw document in de vervolgkeuzelijst DOCUMENTTALEN
  4. In het paneel INSTELLINGEN EXPORTEREN selecteert u een uitvoerindeling

Indien nodig kunt u de afbeelding draaien, bijsnijden, perspectiefvervorming corrigeren en tegenoverliggende pagina's splitsen. Om deze wijzigingen toe te passen, converteert u de aangepaste afbeelding opnieuw. Zie voor meer informatie over het corrigeren van een afbeelding Conversieresultaten verbeteren.

Afbeeldingen rechtstreeks vanuit Windows Verkenner converteren

Als ABBYY FineReader 12 Sprint is geïnstalleerd op uw computer, wordt het geïntegreerd met Windows Verkenner. U kunt zo afbeeldingen en PDF-bestanden converteren door er met de rechtermuisknop op te klikken.

1. Open Windows Verkenner.
  2. Selecteer PDF-bestanden of bestanden in een van de ondersteunde afbeeldingsindelingen die u wilt converteren.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik in het snelmenu op Converteren naar Microsoft Word-document of Converteren naar doorzoekbaar PDF-bestand.
  4. Specificeer in het dialoogvenster Opslaan als de locatie op uw harde schijf waarop u de resulterende bestanden wilt opslaan.

Als u afbeeldingen rechtstreeks converteert vanuit Windows Verkenner, worden de huidig geselecteerde programma-instellingen stilzwijgend gebruikt. Als u niet tevreden bent met de kwaliteit van de conversie, opent u de bestanden in ABBYY FineReader 12 Sprint. Controleer of de juiste documenttalen zijn geselecteerd en corrigeer eventuele defecten in afbeeldingen (u kunt afbeeldingen draaien om de normale tekststand te herstellen, afbeeldingen bijsnijden om overtollige marges te verwijderen of tegenoverliggende pagina's splitsen als een afbeelding twee tegenoverliggende pagina's van een boek bevat).