Met ABBYY FineReader 12 Sprint kunt u documentpagina's bijsnijden om overtollige gedeelten aan de zijkanten van een pagina te verwijderen.

1. Selecteer de afbeelding die u wilt bijsnijden.
  2. Open AFBEELDING BEWERKEN en klik op  BIJSNIJDEN. Een kader met formaatgrepen verschijnt.
  3. Sleep de formaatgrepen zodanig dat deze het gebied van de afbeelding omkaderen dat u wilt behouden.
    U kunt ook een van de diverse standaardpapierindelingen selecteren in de vervolgkeuzelijst Kadergrootte of uw eigen aangepaste afmetingen invoeren.
  4. Klik op de knop Bijsnijden.
  5. Om te stoppen met het bewerken van de afbeelding, klikt u op Afbeeldingsgereedschappen sluiten.

Tip: als er meerdere afbeeldingen aanwezig zijn in uw document die op dezelfde manier moeten worden bijgesneden, plaatst u het kader op de eerste pagina volgens het gewenste gebied. Houd vervolgens de Ctrl- of de Shift-toets ingedrukt, selecteer de andere afbeeldingen en klik vervolgens op de knop Bijsnijden. ABBYY FineReader 12 Sprint snijdt de geselecteerde afbeeldingen bij volgens de afmetingen en positie van het kader op de eerste pagina.

Belangrijk! Als u het document al had opgeslagen voordat u ging bijsnijden, moet u het document opnieuw opslaan om de wijzigingen die u hebt aangebracht met het bijsnijdgereedschap toe te passen. Om het document op te slaan, sluit u de afbeeldingsgereedschappen en klikt u op een van de knoppen in het paneel INSTELLINGEN EXPORTEREN.