Introducering av ABBYY FineReader 12

Download

ABBYY FineReader är ett system för optisk teckenigenkänning (OCR) avsett att konvertera inlästa dokument, PDF-dokument samt bildfiler (inklusive digitala foton) till redigerbara format.

Fördelar med ABBYY FineReader 12

Snabb och exakt tolkning

• OCR-teknologin i ABBYY FineReader används för att snabbt och exakt tolka samt bibehålla dokumentets ursprungliga formatering.
  • Tack vare ABBYY:s adaptiva dokumentigenkänningsteknik (ADRT®) kan ABBYY FineReader analysera och behandla dokumentet i sin helhet i stället för en sida åt gången. Den här metoden bibehåller källdokumentets struktur, inklusive formatering, hyperlänkar, e-postadresser, sidhuvuden och sidfötter, bild- och tabelltexter, sidnummer och fotnoter.
  • ABBYY FineReader är i stort sett immun mot tryckfel och kan tolka tryckt text med praktiskt taget alla slags teckensnitt.
  • ABBYY FineReader kan tolka textfoton som tagits med en vanlig kamera eller en mobiltelefon. Ytterligare bildförbehandling kan göra stora förbättringar i kvaliteten på dina foton, vilket innebär mer exakt OCR.
  • ABBYY FineReader använder sig effektivt av flerkärniga processorer för snabbare behandling och erbjuder ett speciellt svartvitt behandlingsläge för dokument som inte behöver bibehålla sina färger.

Stödjer de flesta av världens alla språk*

• ABBYY FineReader kan tolka texter skrivna i alla de 190 språk som det finns stöd för, eller texter med en kombination av de språken. Bland språken som stöds finns arabiska, vietnamesiska, koreanska, kinesiska, japanska, thailändska och hebreiska. ABBYY FineReader kan automatisk identifiera språket i ett dokument.

Möjlighet att kontrollera OCR-resultat

• ABBYY FineReader har en inbyggd textredigerare som låter dig jämföra tolkade texter mot deras ursprungsbilder och göra nödvändiga ändringar.
  • Om du inte är nöjd med resultaten från automatisk behandling har du möjlighet att ange manuellt vilka bildområden som ska läsas in samt lära programmet att tolka mindre vanliga eller ovanliga teckensnitt.

Intuitivt användargränssnitt

• Programmet levereras med en rad förkonfigurerade automatiska uppgifter som täcker de allra vanligaste OCR-scenarierna och låter dig konvertera inläsningar, PDF:er samt omvandla filer till redigerbara dokument med ett musklick. Integrering med Microsoft Office och Windows Explorer innebär att du kan tolka dokument direkt från Microsoft Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel eller genom att högerklicka på en fil på datorn.
  • Programmet har stöd för de vanliga Windows-snabbtangenterna och pekskärmssvepningarna som används för att t.ex. bläddra eller zooma in och ut på bilder.

Snabb citering

• Du kan enkelt kopiera och klistra in tolkade stycken till andra program. Sidbilder kommer att öppnas omedelbart, och de kommer att vara tillgängliga för att visas, markeras och kopieras innan hela dokumentet har tolkats.

Tolkning av digitalfoton

• Du kan ta en bild av ett dokument med din digitalkamera och ABBYY FineReader 12 kommer att tolka texten precis som om den vore en vanlig inläsning.

PDF-arkivering

• ABBYY FineReader kan konvertera dina pappersdokument eller inlästa PDF:er till sökbara PDF- och PDF/A-dokument.
  • MRC-komprimering kan användas för att minska storleken på PDF-filer utan att försämra deras visuella kvalitet.

Stöd för flera sparformat och molnlagringstjänster

• ABBYY FineReader 12 kan spara tolkad text i Microsoft Office-format (Word, Excel och PowerPoint), i sökbara PDF/A-dokument och PDF för långvarig förvaring, samt populära e-boksformat.
  • Du kan spara resultaten antingen lokalt eller i molnlagringstjänster (Google Drive, Dropbox och SkyDrive) och ha åtkomst till dem oavsett var i världen du befinner dig. ABBYY FineReader 12 kan även exportera dokument direkt till Microsoft SharePoint Online och Microsoft Office 365.

Innefattar två bonusprogram – ABBYY Business Card Reader och ABBYY Screenshot Reader

• ABBYY Business Card Reader (endast tillgänglig med ABBYY FineReader 12 Corporate) är ett praktiskt program som läser in data från visitkort som det sedan sparar direkt till Microsoft® Outlook®, Salesforce och andra kontakthanteringsprogram.
  • ABBYY Screenshot Reader är ett lättanvänt program som kan ta skärmdumpar på hela fönster eller markerade områden samt tolka texten som finns inuti.

Gratis teknisk support för registrerade användare

* De språk som stöds kan variera mellan olika utgåvor av produkten.