Tips

1. I work with texts written in several languages
  2. Markera ett textstycke som har skrivits helt på ett språk. Innan du startar tolkningsproceduren så kontrollera att att språket som du har valt i listrutan Språk är samma som språket i texten. Välj ett annat tolkningsspråk om det behövs.

3. Jag arbetar med texter på flera språk
  4. Öppna fönstret ABBYY Screenshot Reader och välj (Välj fler språk...) i listrutan Språk.

Om du inte hittar språket som du behöver i listan över tillgängliga språk:

• Programmet har inte stöd för språket. En fullständig lista över alla språk som stöds finns på http://www.abbyy.com. Listan över språk som stöds kan variera i olika versioner av programmet
    • Detta språk kan ha inaktiverats under en anpassad installation:
      1. Klicka på Start i aktivitetsfältet i Windows och välj sedan Inställningar>Kontrollpanelen.
      2. Dubbelklicka på ikonen Lägg till/ta bort program.
      3. I listan med installerade program väljer du ABBYY FineReader 11 och klickar på Ändra.
      4. I dialogrutan Anpassad installation markerar du språket som du behöver.
      5. Följ anvisningarna i installationsprogrammet.
  5. Det markerade området innehåller både text och bilder
  6. Gå till verktygsfältet ABBYY Screenshot Reader och välj Bild till ABBYY FineReader*. Bilden av det markerade området läggs till i en ABBYY FineReader-sats. Om ABBYY FineReader körs på datorn läggs bilden till i den aktuella satsen. Annars skapas en ny sats och bilden läggs till i den nya satsen.

*Viktigt!

Detta kräver att ABBYY FineReader 11 finns installerat på datorn.