OCR-opties

Voor snelle en nauwkeurige resultaten is het belangrijk dat u de juiste OCR-opties selecteert. Bij de keuze van de juiste opties moet u niet alleen rekening houden met het type en de complexiteit van het document, maar ook met de manier waarop u de resultaten wilt gaan gebruiken. De volgende groepen met opties zijn beschikbaar:

U vindt de OCR-opties op het OCR tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

ABBYY FineReader herkent automatisch alle pagina's die u toevoegt aan een OCR-project. De geselecteerde opties worden voor OCR gebruikt. U kunt de automatische analyse en OCR van nieuw toegevoegde afbeeldingen uitschakelen op het Afbeelding verwerken tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

Als u de OCR-opties verandert nadat een document is herkend, voert u het OCR-proces opnieuw uit om het document te herkennen met de nieuwe opties.

PDF-herkenningsmodi

Deze instellingen zijn bedoeld voor PDF-documenten met tekstlagen en illustraties. Dergelijke PDF-documenten worden meestal gemaakt van documenten in bewerkbare indelingen. Andere typen PDF-documenten, zoals doorzoekbare PDF's en PDF-bestanden met alleen afbeeldingen, worden altijd verwerkt in de OCR gebruiken modus, wat de standaardmodus is voor deze typen PDF. Er zijn geen aanvullende instellingen nodig voor het verwerken van dergelijke PDF's.

Er zijn drie herkenningsmodi beschikbaar:

• Automatisch kiezen tussen OCR en Tekst van PDF
      Het programma controleert de tekstlaag en gebruikt de bestaande tekstlaag als de tekst van goede kwaliteit is. Anders wordt OCR gebruikt voor het maken van een nieuwe tekstlaag.
    • OCR gebruiken
      OCR wordt gebruikt voor het maken van een nieuwe tekstlaag. Deze modus neemt meer tijd in beslag, maar is geschikter voor documenten met tekstlagen van lage kwaliteit.
    • Alleen tekst van PDF gebruiken
      Dit is de standaardmodus voor PDF-documenten met tekstlagen. Het programma gebruikt de oorspronkelijke tekstlaag, zonder OCR uit te voeren.

alans tussen OCR-snelheid en nauwkeurigheid

ABBYY FineReader 14 biedt de mogelijkheid om het volgende uit te voeren:

• Uitgebreide herkenning
    In deze modus kan ABBYY FineReader zowel eenvoudige documenten als documenten met een gecompliceerde structuur herkennen, zoals documenten met tekst op een gekleurde achtergrond en documenten met ingewikkelde tabellen (inclusief tabellen met witte rasterlijnen en tabellen met gekleurde cellen).
    Uitgebreide herkenning vereist meer tijd, maar biedt een betere kwaliteit.
  • Snelle herkenning
    Deze modus wordt aanbevolen voor de verwerking van grote aantallen documenten met een eenvoudige opmaak en voor documentafbeeldingen van goede kwaliteit.

Afdruktype

Specificeert het soort apparaat dat werd gebruikt voor het afdrukken van het document. Zie ook: Functies van het document vaststellen voorafgaand aan OCR.

Structurele elementen herkennen

Selecteer de structurele elementen die het programma moet herkennen: kopteksten, voetteksten, voetnoten, inhoudsopgaven en lijsten. De geselecteerde elementen worden interactief als het document wordt opgeslagen.

Barcodes

Als uw document barcodes bevat en u deze wenst om te zetten in reeksen letters en cijfers in plaats van afbeeldingen, selecteert u Barcodes omzetten in tekenreeksen. Deze functie is standaard uitgeschakeld.

Patronen en talen

Herkenning met training wordt gebruikt om de volgende teksttypen te herkennen:

• Teksten met speciale symbolen (bijv. wiskundige symbolen)
  • Teksten met decoratieve elementen
  • Grote hoeveelheden tekst van afbeeldingen met een lage kwaliteit (meer dan 100 pagina's)

Training is standaard uitgeschakeld. Schakel dit in Training gebruiken om nieuwe tekens en ligaturen te herkennen om ABBYY FineReader te trainen tijdens het uitvoeren van OCR.

U kunt de ingebouwde of uw eigen patronen gebruiken voor de herkenning.

U kunt instellingen voor gebruikerspatronen en talen opslaan en laden. Zie ook: OCR-project.

Lettertypen

Hier kunt u de lettertypen selecteren voor gebruik tijdens het opslaan van herkende tekst.

Om lettertypen te selecteren:

1. Klik op de Lettertypen selecteren... knop.
  2. Selecteer de gewenste lettertypen en klik op OK.