Wachtwoorden en machtigingen

Als u een PDF-document maakt, kunt u een wachtwoord instellen om te voorkomen dat het document door onbevoegden wordt geopend, bewerkt of afgedrukt. Een PDF-document kan worden beschermd met een wachtwoord voor het openen van een document en/of een wachtwoord voor toegangsrechten.

Als een PDF-document is beschermd tegen onbevoegde toegang, kan het alleen worden geopend na het invoeren van het wachtwoord voor het openen van het document dat is ingesteld door de auteur van het document. Als het document is beschermd tegen onbevoegd bewerken en afdrukken, worden deze acties pas mogelijk na het invoeren van het wachtwoord voor toegangsrechten dat is ingesteld door de auteur. Het wachtwoord voor toegangsrechten kan ook worden gebruikt om een beveiligd PDF-document te openen.

Volg de instructies hieronder om een document te beveiligen met een wachtwoord.

1. Klik op de knop op de PDF-gereedschappen- werkbalk of klik opGereedschappen > Beveiligingsinstellingen.
    Het Beveiligingsinstellingen dialoogvenster wordt geopend.
  2. Als u uw document wilt beveiligen tegen openen door onbevoegden, selecteert u de De toegang beperken met een wachtwoord voor openen van document optie.
  3. Typ een wachtwoord voor het openen van het document en bevestig dit.
    U kunt de Tekens verbergen optie ook uitschakelen. In dit geval worden de tekens die u invoert weergegeven op het scherm en hoeft u uw wachtwoord niet opnieuw in te voeren.
  4. Als u wilt voorkomen dat het document door onbevoegden wordt afgedrukt, bewerkt of gekopieerd, selecteert u de Afdrukken en bewerken beperken met een wachtwoord voor toegangsrechten optie.
  5. Typ een wachtwoord voor toegangsrechten en bevestig dit.
    Het wachtwoord om het document te openen en het wachtwoord voor toegangsrechten mogen niet hetzelfde zijn.
  6. Vanuit de Afdrukken vervolgkeuzelijst selecteert u een afdrukresolutie voor uw document.
  7. Vanuit de Bewerken vervolgkeuzelijst selecteert u de toegestane bewerkingsfuncties.
  8. Als u wilt dat andere gebruikers de inhoud in uw document kunnen kopiëren en bewerken, selecteert u de betreffende opties.
  9. Selecteer een coderingsniveau en de onderdelen om te coderen.
  10. Klik op OK.

U wordt gevraagd de wachtwoorden opnieuw te bevestigen. U kunt de wijzigingen naar het open document opslaan of een nieuw document maken.