Indsætte og redigere tekst

PDF Editoren giver dig mulighed for at redigere teksten i enhver type af PDF-dokumenter, herunder dem der kun indeholder scanninger. PDF Editoren giver dig mulighed for at rette stavefejl, tilføje ny tekst og redigere formateringen af separate linjer af tekst.

Redigering af tekst i PDF-dokumenter der blev oprettet i andre programmer

Sådan redigeres tekst i et PDF-dokument:

1. Klik på knappen på PDF-værktøjer værktøjslinjen og vent i nogle sekunder mens programmet forbereder dokumentet for redigering.

Tekstområde værktøjslinjen vises over dokumentet.
  2. Placer markøren i den tekst du vil redigere og foretag de ønskede ændringer ved hjælp af værktøjerne på Tekstområde værktøjslinjen.

Programmet vil automatisk vælge en skrifttype, der er så tæt på den skrifttype, der bruges i det oprindelige dokument som muligt.
  3. For at afslutte redigering af tekstlinjen, skal du klikke på et vilkårligt sted uden for linjen.
  4. For at afslutte tekstredigering skal du klikke på knappen igen.
  5. Gem dokumentet.

Redigering af scannede dokumenter

Nogle PDF-dokumenter er kun billeder, dvs. at de ikke indeholder et tekstlag. Se også: Typer af PDF-dokumenter.

ABBYY FineReader giver dig mulighed at redigere tekst i PDF-dokumenter, selvom de ikke indeholder et tekstlag. Når du åbner disse dokumenter, opretter programmet et midlertidigt tekstlag, så dokumentet bliver redigerbart. Alle redigeringer du foretager (f.eks. rettede stavefejl) bliver derefter overført til dokumentbilledet.

1. Klik på knappen på PDF-værktøjer værktøjslinjen og vent i nogle sekunder mens programmet forbereder dokumentet til redigering. A Tekstområde værktøjslinjen vises over dokumentet.
  2. Kontroller, at det rigtige OCR-sprog er valgt. Se også: Dokumentfunktioner som bør overvejes før OCR.
  3. Hvis en side har forvrængede tekstlinjer eller andre defekter, vil programmet spørge dig, om du ønsker at forbedre kvaliteten af billedet. For at forbedre billedet før OCR, skal du bruger kommandoerne på Korrigér Skævhed og Sideorientering rullelisten på Tekstområde ruden.
  4. Redigerbar tekst vil være indelukket i rammer. Klik på tekstlinjen du vil redigere og tilføje, slette eller ændre teksten på - eller ændre dens skrifttype, skriftstørrelse og typografi ved at bruge værktøjerne på Tekstområde værktøjslinjen.
    Når du klikker på en tekstlinje, vil programmet automatisk vælge en skrifttype, der er så tæt på den skrifttype, der bruges i tekstlinjen som muligt.
  5. For at afslutte redigering af en tekstlinje, skal du klikke uden for den.
  6. Klik på knappen for at afslutte tekstredigeringen.
  7. Gem dokumentet.

Redigering af søgbare PDF-dokumenter

Nogle PDF-dokumenter indeholde et tekstlag nedenunder dokumentbilledet. Se også: Typer af PDF-dokumenter.

Når du redigerer dokumenter af denne type, vil programmet anvende ændringerne til tekstlaget og til dokumentbilledet.

1. Klik på knappen på PDF-værktøjer værktøjslinjen og vent i nogle sekunder mens programmet forbereder dokumentet til redigering. A Tekstområde værktøjslinjen vises over dokumentet.
  2. Kontroller, at det rigtige OCR-sprog er valgt. Se også: Dokumentfunktioner som bør overvejes før OCR.
  3. Når du forsøger at redigere et dokument, der allerede indeholder et tekstlag, vil programmet bede dig om at genkende dokumentet og erstatte det eksisterende tekstlag. Du kan gøre dette ved hjælp af kommandoen på Tekstlag rullelisten på Tekstområde værktøjslinjen.

I dialogboksen, som åbnes, vælges OCR-sprog(ene). Du kan også forbehandle billedet for at korrigere orienteringen af sider, fjerne skævhed af billedet, rette forvrængede tekstlinjer og fjerne andre defekter.
    Når dokumentet er blevet genkendt, kan du begynde at redigere det.
  4. Redigerbare tekstlinjer vil være indelukket i rammer. Klik på tekstlinjen du vil redigere og tilføje, slette eller ændre teksten på - eller ændre dens skrifttype, skriftstørrelse og typografi ved at bruge værktøjerne på Tekstområde værktøjslinjen.
    Når du klikker på en tekstlinje vil programmet automatisk vælge en skrifttype, der er så tæt på den skrifttype, der bruges i den originale tekstlinje som muligt.
  5. For at afslutte redigering af en tekstlinje skal du klikke på et vilkårligt sted uden for linjen.
  6. Klik på knappen for at afslutte tekstredigeringen.
  7. Gem dokumentet.

Brug tekstværktøjet til at indsætte tekst

Sådan indsættes tekst:

1. Klik på knappen på værktøjslinjen.
  2. Du kan enten klikke, hvor du vil tilføje ny tekst eller tegne en boks, hvor du vil indtaste ny tekst.
  3. Indtast din tekst. Hvis det er nødvendigt, skal du ændre skrifttype, skriftstørrelse eller skriftstil ved hjælp af værktøjerne på tekstværktøjslinjen.
  4. For at fuldføre handlingen skal du klikke et vilkårligt sted uden for tekstfeltet og derefter klikke på Anvend i genvejsmenuen.
    Programmet vælger automatisk en baggrund for den indsatte tekst, der falder i med baggrunden for resten af siden.
  5. Gem dokumentet.